banner
ENGLISH
  • Naslovnica
  • O HOD-u
  • Dokumenti

Vijesti - News

Prijedlog reforme financiranja ortodoncije
Dec 10, 2012
Mihovil Strujic
Hrvatsko ortodontsko društvo je na zahtjev Ravnatelja HZZO-a, a u suradnji sa Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za stomatologiju KBC Zagreb, Studijem dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Klinikom za dentalnu medicinu KBC Rijeka predložilo način raspodjele ortodontskih anomalija na estetske i medicinski opravdane. 

Prijedlog reforme pogledajte klikom OVDJE.
Uvođenje e-Naručivanja i e-Uputnica
Nov 11, 2012
Mihovil Strujic
Ove godine se događa velika promjena unutar sustava specijalističke ortodontske skrbi u načinu dolaska na pregled ortodontu. Od jeseni se uvodi sustav u kojem pacijenti imaju mogućnost vidjeti gdje je moguće najranije napraviti specijalistički pregled. Mana sustava je u tome što još u sustav nisu uključene ugovorne ordinacije nego samo zdravstvene ustanove kojima je osnivač RH.

Više informacija o eListama i eNaručivanju možete pogledati klikom OVDJE.
Reforma financiranja ortodoncije na inicijativu HZZO-a
Nov 11, 2012
Mihovil Strujic
Na inicijativu Hrvatkog zavoda za zdravstveno osiguranje, inicirana je velika reforma financiranja dentalne medicine, a u sklopu toga i reforma ortodoncije. HZZO ima namjeru fokusirati financiranje terapije na pacijente kojima je ona doista potrebna iz zdravstvenih razloga, pa je imenovao povjerenstvo sastavljeno od ortodonata koje ima zadaću predložiti način za raspodjelu ortodontskih anomalija na estetske i medicinski opravdane.

Prema toj ideji, ortodont će pregledom i nakon dijagnostičke obrade popuniti obrazac temeljem kojeg će osiguravatelj (HZZO) izračunati broj bodova i ocijeniti spada li pacijent u skupinu estetskih ili medicnski opravdanih anomalija i odobriti ili uskratiti financiranje.
Nova stranica HOD-a
Nov 11, 2012
Mihovil Strujic
Dobrodošli na novu stranicu Hrvatskog ortodontskog društva!

U sljedećih par dana ćemo dovršiti s prijenosom sadržaja stranice, pa će stranica Hrvatskog ortodontskog društva ponovno imati osnovnu svrhu, a to je informiranje članova, ortodonata i javnosti o aktivnostima društva i vijestima iz ortodoncije.

Hvala Vam na razumijevanju.